Børnetøj i form af flyverdragter til vinterperioden

Vinteren nærmer sig, hvilket oftest betyder kulde og blæst. Den danske vinter har dog også sin charme, og i takt med vinterens fremkomst ved vi også, at julen og dens hyggelige arrangementer nærmer sig. For mange af os er vinteren desværre lig med forkølelse, snue og halsbetændelse. Alle vintersygdomme smitter hurtigere, end du kan nå at se dig om. Specielt børnefamilierne ved, at hvis først én familiemedlem er ramt af sygdom, smittes resten hurtigt.
Men frygt ej – for der er hjælp at hente. Herunder er der fremstillet fire gode råd til, hvordan du og din familie kommer sygdomsfrie igennem den kolde og mørke vinter.

1. Husk den god hygiejne
Et vigtigt råd til at holde sygdommen på afstand er at huske den gode hygiejne. Rigtig mange bakterier sidder på hænderne, og derfor kan man blive smittet blot ved håndtryk eller anden berøring af en sygdomsramt. Brug her lidt ekstra tid på at lære dine børn, at hyppig håndvask er vigtigt - specielt i vintertiden. Hvis du selv er så uheldig at blive smittet, skal du huske at vaske hænder, hver gang du har pudset næse, for at dræbe de smittende bakterier.

2. Påklædningen skal passe til vejret
Et andet godt råd er at huske den varme påklædning. Tjek vejrudsigten og sørg for, at påklædningen matcher vejret. Sørg her for at lægge stor vægt på kvalitet og materiale, når du skal investere i nyt overtøj til dig selv og din familie. Her er flyverdragter meget populære hos børnene og perfekte til vinterens og julens mange udflugter og arrangementer. Flyverdragter er både komfortable, praktiske og holder vand og fugt væk fra børnenes kroppe. Husk også at sende hue, handsker og halstørklæde med børnene i institution, så de er klar til de udendørs arrangementer.

3. Spis dig sund og rask
Det tredje råd er at lægge ekstra vægt på sund og varieret kost i vinterperioden. Sørg for at spise godt med kød og grøntsager, så dit og din families immunforsvar bliver stærkt og modstandsdygtigt. Her er et godt råd at give dine børn en ekstra appelsin (eller en anden citrusfrugt) med på madpakken, da D-vitaminer er ekstra vigtige i vinterhalvåret. Mange vælger også at bruge kosttilskud som en ekstra kilde til vitaminer i vinterhalvåret.

4. Hold humøret højt
Dagene bliver kortere, og mørket kommer tidligere for hver dag, der går. Dette betyder for mange, at humøret falder, og at det bliver svært at stå op om morgenen. Her er det vigtigt at huske på, at vinteren også har sin charme. Læg ekstra vægt på hygge med familien og se frem til julen og dens mange glæder. Nogle vintre er vi så heldige, at vinterlandskabet bliver dækket af et smukt lag sne. Det betyder mange timers leg og hygge i sneen med familien. På med vinterovertøjet og lad børnene hoppe i de flotte flyverdragter – så er alle klar til de sjove snelege.
Nyd vinterens charme med en positiv indstilling og et højt humør. Snart er den ovre, og foråret står ved døren.