En boxmadras er en billig og hurtig måde at få en seng på

Valg af seng er nok en af de sværeste når der skal købes møbler til boligen, da det betegnes som det vigtigste møbel i huset. Det er blandt andet fordi, at vi har vores seng i mange år og vi bruger en stor del af vores tid i sengen og den tid vi opholder os i sengen, er vigtig at den er god, for det er her vi lader op til næste dag, så vi kan være friske og udhvilede når vi står op.
Et af de store valg er skal det være en boxmadras, springmadras eller måske en elevationsseng. Der er fordele og ulemper ved at typer – en elevations seng vinder ved at den kan hæve og sænke både hoved- og fodende og det kan være en fordel hvis du døjer med ryggen eller ofte har tunge og trætte ben. Men også hvis du har tv i soveværelset eller sider du ofte med en computer eller en god bog, kan det også være en fordel at kunne komme op og sidde ordentlig, uden man behøves lave et bjerg af puder og dyner, for at komme til at sidde behageligt. Derimod er en elevationsseng også et dyrt valg, de koster en del mere end andre type senge og det kan være svært at finde en under adskillige tusinde kroner og ofte skal man jo have to, i hvert fald hvis man er et par. Men mange der bor alene vælger også at have en dobbelt seng, fordi det er altid dejligt med god plads når man skal sove.
Bruger du derimod kun din seng til at sove i, kan man med fordel vælge en boxmadras i stedet, for det første er det en langt billigere pris man skal betale og man behøver ikke at anskaffe sig en hel seng, man kan blot købe en madras og sætte meder under og så har man en seng, klar til at sove i. Der er dog en ulempe med en boxmadras, for den kan ikke vendes, da sengen er fremstillet i et. Det vil sige at madras og sengeramme er montere i et stykke og derfor vil der komme et større slid på den ene side og derfor hurtigere skulle skiftes end en hvor madrassen kan vendes, så slitagen fordeles på to sider.
Hvis du ikke har behov for elevationsdelen men gerne vil kunne vende madrassen kontra en boxmadras, så skal du vælge en springmadras. Det er en løs madras som kan vendes og derved fordeler man slitagen til to sider, men da det er en løs madras uden ramme, skal der købes en sengeramme, hvor der er lamelbund eller anden form for bund som madrassen kan ligge på.
Så tænk dig lige om en ekstra gang inden du skal ud og vælge seng, hvad der er dit behov og hvor mange penge du har at købe for.