Hæve sænke borde gør det let at variere arbejdsstillingen

Menneskets krop er ikke bygget til at sidde stille foran en computer 8 timer om dagen. Derfor får mange i en kontorstilling problemer med især lænd, ryg og nakke efter mange timer på en kontorstol. Disse smerter og skader kan forebygges ved at variere arbejdsstillingen i løbet af dagen.
Med et hæve sænkebord kan du arbejde både mens du står op og mens du sidder ned. De fleste hæve sænkeborde er beregnet til en enkelt medarbejder på kontor. Du kan dog også få hæve sænke borde til fx receptionen. Til børnehaven eller vuggestuen kan der også fås hævesænke pusleborde, så pædagogerne ikke belaster ryggen så meget. Til kontoret kan der også fås hæve sænke konferenceborde, så det kan hæves til mere uformelle møder, hvor folk står op og taler. Ønsker du et stilrent design kan du også få hæve sænke borde, der kan hænges på væggen eller med en enkelt søjle. Det er også muligt at købe vinkelborde med tre søjler, der stadig kan justeres i højden.
Har du ikke et hæve sænke bord kan du fx sidde på en stor gymnastik- eller yogabold, rejse dig og gå en tur rundt på kontoret hver time eller lave øvelser ved bordet. Du kan finde mange forslag til disse øvelser på fx YouTube.