Kvalitets sengetøj er med til at give en god nattesøvn

Når der skal vælges nyt sengetøj, så kan det være svært lige at finde det helt rigtige. Der er nogle faktorer der spiller ind – først og fremmest skal det være behageligt at ligge i når man skal sove, så er det er også vigtigt at det er noget man gider at kigge på, når det ligger på sengen. Og det kan godt være lidt af en jungle af finde rundt i for der findes mange forskellige kvaliteter, såsom flonel, bomuld, bomuldssatin, jaquard og lærredsvævet, for at nævne de mest gængse.
Men hvordan finder man så ud af hvad der er kvalitets sengetøj? Og igen her er der flere muligheder og synspunkter på det.
Det er den vinkel hvis man ser rent materiale mæssigt på det, så er det nok Jaquard man anser som det mest eksklusive materiale. Et almindeligt sengesæt der vil mønstret være trykt på stoffet, hvor i mod på Jaquard der er det vævet ind i stoffet. Sådan et sæt vil føles dejligt blødt at ligge i.
Er det derimod koldt og vinter vil det måske være et flonel sengesæt du hellere vil sove med, hvis du er en rigtig frossenpind. Det er ikke det mest solgte sæt længere og det kan skyldes at det ikke er så slidstærkt som nogle af de andre stof typer. Flonel er bomuld der er opkradset, så det dermed giver et dejligt blødt stof og derfor også giver en god varme når du sover i det. Så er du en rigtig frossenpind, vil du sikkert synes at flonel er kvalitets sengetøj.
Den mest solgte kvalitet er det lærredsvævede sengetøj, der er fremstillet i 100 % bomuld. Det er også det mest slidstærke sengesæt du kan finde på markedet og måske også derfor det er så populær. Når man betaler en høj pris for noget, vil man jo også gerne have at det holder så lang tid som muligt. Fremgangsmåden for det lærredsvævede er at tynde garner er vævede helt tæt sammen og det er med til at give det den lange holdbarhed.
Så det afhænger meget af personen der skal sove i sengetøjet om hvilken type der kan betegnes som kvalitets sengetøj. Går man efter stoftypens kvalitet eller personlige præferencer.