Madrasser efter mål kan være en fordel i mange tilfælde

Der er et større og større antal af kunder der efterspørger, at kunne få en brugerdefineret størrelse på deres madrasser. Det kan for nogle lyde mærkeligt, men madrasser har faktisk forskellige størrelser i forskellige dele af verden. For eksempel, en australsk queen size seng anderledes i dimensioner til en Singapore queen size seng, som er anderledes igen til en amerikansk queen size seng. Det kan virke forvirrende, at der der er så mange forskellige størrelser, men bare rolig, denne artikel vil prøve at forenkle tingene for dig. Og ja, der er en enkel løsning, hvis du ønsker en bestemt størrelse madras til din seng, så vælg madrasser efter mål.

Næste spørgsmål som mange stiller er, gælder det også madrasser der er designet til at give dig den mest optimale ortopædiske støtte? Ja det gør det, så hvis du lider af ryg, nakke eller skulder smerter, og har forsøgt alt for at få en god nats søvn forgæves, så er special fremstillet madrasser efter mål det du skal gå efter. Fordi disse madrasser er specialfremstillede, vil de give den bedste spinal støtte, hjælpe med at mindske smerter, og give dig mulighed for endelig at vågne op uden ømhed eller stivhed, der er uundgåelig med madrasser af ringere kvalitet.

Men det er ikke kun i forhold til dårlig ryg og andre skavanker, at en special madras er at foretrække, det gælder også hvis du for eksempel elsker at sejle, campere eller noget helt tredje. For hvorfor gå på kompromis med nattesøvnen blot fordi man er på ferie, det er jo lige vigtigt at få en god nattesøvn uden smerter, når man er på ferie. Der er dog ikke mange der er klar over, at de kan få madrasser efter mål til deres båd eller campingvogn. Men det kan man og igen kan man også få den tilpasset så den passer perfekt i for eksempel en skæv vinkel i campingvognen. Hvor man ofte med standard madrasser, har problemer med at de ikke kan være der.

Et godt alternativ til kvaliteten, kunne være at vælge en madras i koldskum, som også kan fås så den passer til den enkelte. Det er blot vigtigt at have for øje hvor mange kg den enkelte type madras kan klare, for det er der forskel på hvilken hårdhed og længde der anbefales madrassen skal have, alt efter ens vægt og højde. Man siger som tommelfingerregel at madrassen skal 10-20 cm. længere end ens højde.
Ek eksempel kunne være, at belaster du madrassen med 32 kg. Pr. m3, anbefales oftest en blød – medium madras. Belaster du derimod 44 kg. Pr. m3 skal den derimod være fast og en tykkere madras.
Og man kan godt tro det er pjat, men det er klart et parameter man skal være opmærksom på.