Et arkitekttegnet hus kontra et håndværkertilbud

Bor dig og kæresten i en lille lejlighed og har i planer om at familien skal forøges i den nærmeste fremtid, så er det måske ved at være tid til at overveje at skifte lejligheden ud med et hus. Og det kan være en god ide at gøre det inden man står med den lille, for tiden og overskuddet bliver ikke nødvendigvis større den første tid, hvor den lille tager det af Jeres både dag og nat.
Men først skal I finde ud af hvilken type hus I gerne vil have skal det være et arkitekttegnet hus hvor der er en bygherre der står for hele projektet eller er I mere til et håndværker tilbud, hvor I selv skal gå og nørkle med istandsættelsen. Eller måske er i til en mellemvej, hvor der både er mulighed for at lade fagfolkene om det de er bedst til, men hvor I kan få lov til at klare de opgaver som I mener at I kan klare selv. P den måde bliver det hurtigt en billigere måde at bygge på. For der er penge at spare ved selv at male for eksempel eller måske er en af Jer anlægsgartner og synes det kunne være sjovt selv at anlægge haven fra ny.
Men uanset om i vælger et arkitekttegnet hus eller et I selv skal sætte i stand, så er det vigtigt at I gør Jer nogle overvejelser over hvad der vil være mest hensigt mæssigt for Jer. For eksempel skal der være et eller to badeværelser, skal børneværelserne være i samme eller modsat ende af soveværelset. Der skal også tages stilling til hvilken stil der skal være inde i huset – skal det enten være højeste mode eller vil I hellere vælge en mere sikker løsning, hvis nu huset skal sælges igen. Hvis det er planen, kan det i hvert fald være en fordel at vælge en mere tidsløs stil, så når det skal sælges igen, at det så har en større bredde af købere det dækker.
Der er en fordel ved at vælge et arkitekttegnet hus og det er at I har helt frie hænder til hvordan Jeres nye hus skal se ud lige fra alt det ydre, til hvordan rummene skal placeres og deres størrelse. Den samme frihed har man ikke i et eksisterende hus som man skal istandsætte, der er nogle givne rammer som man er nødt til at forholde sig til, når man planlægger hvordan huset skal være.
Så er I til et arkitekttegnet hus med total frihed fra inderst til yderst eller er I mere til et håndværker tilbud, hvor i selv er med til at sætte Jeres præg på projektet i form af blandt andet Jeres arbejdskraft.