Dobbeltdyner, enten så elsker man dem eller hader dem

Når der skal investeres i ny dyne er der et par ting du lige skal overveje først. Hvilket behov skal din dyne dække, er du en varm person eller en frossen pind og skal du have din egen eller skal det være en dele dyne med den bedre halvdel. Der findes nemlig flere forskellige typer dyner, en helårsdyne, en sommersyne og en vinterdyne. Samtidig kan du købe de traditionelle enkelt dyner men du kan også få dobbeltdyner, og de findes i de samme valgmuligheder som de almindelige enkeltdyner.
Og hvad er forskellen på de forskellige typer, hvor en helårsdyne burde dække behovet hele året er sommer og vinter dynerne som ordet siger, designet til at være tilpasset årstiden. Helårsdyner fås i flere forskellige variationer både i varme og kolde udgaver, så nogle vil kunne nøjes med kun at have det. Men hvis du har en varmere helårsdyne kan det måske blive nødvendigt at købe en sommer dyne og omvendt hvis du har en koldere helårsdyne, så kan en vinterdyne komme på tale. Og her kommer den store udfordring hvis dig og din partner ser på dobbeltdyner, at hvis i ikke har det samme behov for varme, så kan det være svært at finde en der passer til begge, der bliver i nødt til at finde et kompromis der tilgodeser begges behov.
Hvordan vurderer man hvor varm en dyne er? Det er bæreevnen der afgør hvor varm en dyne er og jo højere bæreevnen er jo varmere. Bæreevnen er en definition på dynens isoleringsevne og du skal gå efter en bæreevne på 10 og over hvis du godt kan lide at sove varmt og godt. Hvis du er en varm person kan du sagtens nøjes med mindre.
Er du allergiker og ser på dobbeltdyner er det vigtigt at sikre dig at dynen kan vaskes ved min. 60 grader og samtidig sikre dig at du kan have den i vaskemaskinen ellers skal den på vaskeriet hver gang, for der har de større maskiner. Og er du allergiker ved du at du skal vaske dynen lidt oftere end andre behøves. Så en vigtig detalje, da dynen jo er dobbelt så stor, så den kan ikke være i alle maskiner.