Hæve sænke borde kan modvirke, at du får dårlig ryg

Det er vigtigt at du passer godt på din krop, det er den der skal bære dig gennem livet. Hvis ikke din krop er i form og bliver behandlet ordentligt, så vil du opleve at dit helbred og dit humør vil være dalende. Og derfor er det vigtigt at hvis du har et stille siddende arbejde, at du har de rigtige arbejdsforhold for ikke at lide større last på din ryg end højst nødvendigt.
En af de faktorer der har stor betydning for om du kan variere dine arbejdsstillinger er hæve sænke borde, har du ikke sådan et, kan du kun side ned og arbejde hele dagen og det anbefales ikke, da det belaster kroppen og ikke mindst ryggen meget.
Men igen er det vigtigt, at du benytter dit bord korrekt, for forkert brug kan være med til at give varige skader, som er ligeså skadeligt for kroppen som at sidde hele dagen.
Der er nogle klare anbefalinger til hvordan du får det bedste udbytte ved brug af hæve sænke borde, for eksempel skal du op og stå mens du arbejder og det anbefales at du gør det en gang i timen. Men det et ikke lige meget hvordan du står, for ikke risikerer at skade nakke, ryg, skuldre, knæ og hofter – det vil sige hele skelettet. Hvis ikke du står korrekt kan du risikere overbelastning af samtlige led.
Det er vigtigt at du står med ligevægt på begge ben og holder ryggen rank. Hvad enten du står eller sidder ved et hæve sænke bord, er det vigtigt at dine underarme ligger og hviler på bordpladen imens dine overarme hænger løst ned langs kroppen så skuldrene kan slappe af.
Dit tastatur og din mus skal være så tæt på kroppen som muligt når du arbejder, det mindsker dine bevægelser og gør det nemmere at stå med hænderne hvilende på bordpladen. Og derved mindsker du også den belastning du udsætter din nakke, skuldre og arme for.
En sidste ting du skal være opmærksom på er at du ikke står og hviler kun på det ene ben både fordi du på den måde belaster det ene ben og hoften. Men det har også konsekvens for ledstillingen helt nede fra anklen og helt op til issen.
Et af de tips for at få brugt hæve sænke borde, er at du hæver bordet når du går fra det for eksempel til frokost eller når du skal hente kaffe, så er det klar når du kommer tilbage. Eller for eksempel inden du går hjem, så står det klar fra morgenstunden næste dag. Og dette kan være en stor hjælp til at huske at komme op og stå, for mange glemmer det når først de sidder fordybet i deres arbejde.