Kontormøbler skal købes se de giver den rigtige signalværdi

At vælge de rigtige møbler til kontoret, er lige så vigtigt som at vælge den rigtige type af kontor. Det handler ikke kun om, at det skal bidrage til velvære, men også at det påvirker produktiviteten på kontoret og motiverer medarbejderne til at arbejde og føle sig tilpas. Derfor er her 6 ting du skal overveje, inden du begiver dig ud i junglen af kontormøbler.

Enhver finansierings opstart er ikke let. Hver en krone der er brugt er en investering og du er nødt til at vise dine investorer, at du kan finde ud af at investerer pengene, der er betroet dig, på fornuftig vis. Så derfor inden du køber nogen møbler, skal du overveje omkostningerne. Hvor mange penge vil du bruge på et bestemt skrivebord eller stol? Hvor mange vil du købe, hvor mange har du brug for? At du har gjort dig nogle overvejelser for dit budget på forhånd vil hjælpe dig med at indsnævre dit valg uden at kompromittere på kvaliteten.

Dine medarbejderne skal sidde og arbejde det meste af dagen ved de kontormøbler du vælger, så at give dem en behagelig stol og skrivebord er et must. I dag er der stort fokus på ergonomiske stole og skriveborde og det er sågar nærmest blevet en trend. De er med til at gøre arbejdet nemmere, og samtidig understøttes de også af sundhedsmæssige undersøgelser. Så der er et meningsfyldt grundlag for at vælge denne type møbler til kontorets indretning. Og efterhånden som de er blevet mere og mere populære, er der også kommet en overflod af disse produkter på markedet og derfor kan du også som oftest købe dem til en overkommelig pris.

Ud over stole og borde, kan du også købe andre møbler og style dit interiør med, afhængigt af din virksomhed type. Har dine medarbejdere brug for, at kunne sidde sammen med andre kolleger og holde møde eller brainstorms, så køb et stort bord og et par stole, der giver mulighed for at de kan sidde sammen i ro. Eller måske er du mere til en mere diskret og mindre udgave med små samtale eller møde båse, så de fordybe sig sammen og dermed fokusere? Uanset hvad dine planer er, skal du huske på, at dit valg bør gøre dit kontor til et gunstigt miljø for arbejde, fordybelse og samarbejde.
Den næste ting du skal overveje er, fleksibilitet og funktionalitet af de valgte kontormøbler. Har dine medarbejdere den fornødne plads på skrivebordet til deres papirer. Kan de strække benene, sidde i forskellige stillinger med mere. Er de komfortable nok for dine medarbejdere? Hvis du kan svare ja til ovenstående, så har du med stor garanti lavet en klog investering.
Møbler som dækker flere funktioner er altid et bedre valg, for på den måde balancerer du mellem funktionalitet og lavere omkostninger og derfor slår du også to fluer med ét smæk.

Det er sund fornuft at købe kontormøbler af passende størrelse til dit kontorareal. Vælger du voluminøse møbler, kræver det et kontor af en hvis størrelse, for at de ikke skal tage for stor en del af dit kontor. I vil opleve at den trange plads gør, at I ikke vil være i stand til at bevæge Jer frit rundt. Derfor ved at arrangere møblerne på en bestemt måde, kan også hjælpe med at gøre dit kontor virker mere rummeligt.
En god ide kan være at købe møbler der kan bidrage til, at udseendet på dit kontor, bliver dejligt og behageligt at se på. En god kontorindretning lyser op og giver en god stemning, det er med til at lette stress og øger samtidig produktiviteten.
For eksempel, hvis du vil have at dit kontor skal symboliserer kreativitet og en energisk atmosfære, bruge farven orange. Hvis du ønsker at udstråle visdom og ro, skal du bruge blå. Dog skal du være opmærksom på, når du vælger et væld af forskellige farver, at gør man det forkert eller for meget, kan det hurtigt få den modsatte effekt. Det vil sige, hvis du ender med en modstridende blanding af dem, kan det forstyrre din virksomheds identitet eller forårsage hovedpine til dine medarbejdere og eventuelle tilskuere.
Når du har fundet kontormøbler, som har bestået dine standarder, er næste step at købe dem. Og inden de tages i brug, kan det være en god ide at give dem en grundig rengøring, for at minimere risikoen for at tage eventuelle bakterier ind på kontoret og derved undgå sygefravær blandt medarbejderne.