Møbler kan med fordel købes så de vokser med børnene

Når du får et lille nyt medlem i familien, er der visse ting der skal investeres i blandt andet seng, puslebord og et reol system til alt legetøjet. Og mens de er helt små tænker man ikke umiddelbart over, hvad man skal vælge og hvor vigtigt det er for økonomien at tænke på den lange bane. For der er faktisk mulighed for at investere i en seng som kan vokse med barnet, det starter med at barnet bruger den som tremmeseng og derefter tages siderne af og så kan sengen trækkes ud så barnet rent faktisk kan bruge sengen indtil de er så store at de ikke længere synes sengen er sjov længere. Så det kan være en stor fordel at købe møbler der er fleksible og eventuelt har flere funktioner efterhånden som behovet ændrer sig.
Hvis vi igen tager udgangspunkt i det helt lille spædbarn, der skal bruge et puslebord, kan man købe en kommode som har et modul med pusleplade på, som kan tages af når der ikke længere er behov for en pusleplads. Og så står møblet stadig som et fint møbel der kan bruges til tøj eller legetøj og er smart selvom barnet bliver 10 år eller ude i entreen til huer og handsker.
En af de ting du også skal have for øje når du skal vælge møbler til børneværelset og du gerne vil have, at de skal kunne vokse med barnet er, ikke at købe dem hvor selve møblet har en farve, men derimod købe for eksempel skuffer, da de er nemmere og billigere at skifte end hele reolen. En anden mulighed kan være at puste lidt liv i rummet ved at købe farverige puder og tæpper til værelset, da de også er nemmere at skifte efterhånden som de bliver slidte og barnet vokser og får andre interesser.
En sidste ting du skal tænke på når du køber møbler til børneværelset er at der skal være rigelig med opbevaringsplads og det skal være let for såvel børn som voksne, når der skal ryddes op. Der er ikke noget mere irriterende at komme til fem rodekasser fordi man ikke lige har vidst hvor legetøjet skulle ligge.