En skummadras er i dag et rigtigt godt valg til madras

Når der skal vælges ny madras til sengen er der flere forskellige muligheder at vælge imellem og for at få den helt rigtige, skal du ud og afprøve dem. Du skal ud og prøve at ligge på forskellige typer, men du skal også afgøre hvilket behov den skal kunne dække.
Der findes springmadrasser, box madrasser og skummadrasser for blot at nævne nogle stykker. Og mange tænker når de hører ordet skummadras, det er da ikke en ordentlig kvalitet. Men det er fordi vi tænker på de madrasser der var førhen især i sommerhuse og spejderhytter en træls tynd madras der ikke gav nogen form for aflastning til kroppen. Men sådan er det ikke længere, nu til dags kan det sagtens være et godt og endda det bedste alternativ at vælge denne type.
En af de mest solgte typer skummadras er latex madrassen, latex udvindes fra gummitræer og når forarbejdningen er færdig har du en dejlig elastisk madras, der kan give dig en god støtte og behagelig komfort under din søvn. Nutidens skummadrasser er af god og stær kvalitet og har en relativ lang levetid.
Det er i princippet ikke nødvendigt med en topmadras ovenpå, men hvis du gerne vil beskytte den og forlænge dens levetid, kan det være en god ide. Det er også nok bare at vælge en rullemadras den beskytter også og er ofte billigere end en topmadras.
Hvis du vælger en skummadras får du optimal bevægelsesfrihed mens du sover for latex har den effekt at den nærmest skubber igen, når man bevæger sig på den. Så når du sover vil du ikke vågne så mange gange, fordi madrassen nærmest ”hjælper” dig til at komme rundt i søvne, hvilket har stor betydning for den gode nattesøvn. Jo flere timers sammenhængende søvn du kan få, jo mere udhvilet vil du også føle dig om morgenen når du vågner.
En anden populær type er memory skum, et produkt der former sig efter kroppen. Den virker hård når man ligger sig på den, men jo varmere du får det om natten og trækker ned i skummet, jo blødere bliver madrassen og des mere fleksibel bliver den også. Og det betyder at du synker længere ned i løbet af natten og derved giver dig den optimale støtte hele natten igennem.