Ved køb af virksomhed skal du være opmærksom på disse ting

Går du med planer om at sælge din virksomhed eller at købe en ny, så er det vigtigt at du laver en grundig analyse. Ved køb af virksomhed er det alt afgørende, at du sætter dig ordentligt ind i, hvad det er du køber og, hvad du ikke køber. Bare fordi en virksomhed klarer sig godt lige nu, kan det sagtens være at branchen er på vej ned. Det kan også være, at du vil ind i en branche der vokser flot, men så viser det sig måske, at den eksakte virksomhed ikke har potentialet til at følge med.
Ved køb af virksomhed er det derfor vigtigt, at du laver en grundig analyse af både interne og eksterne forhold. De interne analyser skal afdække, hvor de gode ressourcer befinder sig, samt hvor de brodne kar gør. Det vil sjældent være en god ide, at køre videre med hele virksomheden, som den er, når du køber en – oftest er det en god ide at skære det mindre gode væk.
Til at analysere en virksomhed kan det være en god ide at få rådgivning af specialiserede konsulenter, der kender til både økonomiske og juridiske begrænsninger og konsekvenser.