Køb en server der passer til dine behov og forretningsmæssige mål

Tidligere når man talte om servere på arbejdspladserne, talte man om fysiske stationære servere, som kostede enorme beløber, når man skulle køb en server og som samtidig skulle den skiftes hvert 3-5 år, fordi den var blevet forældet eller for lille til firmaets behov. Så det var alt i alt en ret dyr løsning, for en stor del af virksomhederne.
Virtualisering er det nye normale i dag, når vi taler om opbygningen af it-infrastruktur. VPS og Cloud-servere bruges i stigende grad til at køre forretningsapplikationer. Men der er stadig en rimelig stor efterspørgsel efter fysiske servere, og mange it-direktører sværger stadig til effektiviteten og pålideligheden af fysiske maskiner. Så spørgsmålet er, hvad er det bedste valg, hvis du står overofr at skulle købe en server?

De mange erfaringer der er blevet gjort, har lært os noget, og det er at der er ingen løsning der passer til alle, hvis man vil have den perfekte infrastruktur. Afhængigt af dine unikke forretningsmæssige mål og prioriteringer, kan det variere om din infrastruktur ligger bedst på en fysisk server eller en virtuel server, eller kan den ligge lige godt på begge dele.
Lad os tage et kig på de mest almindelige faktorer, der påvirker det valg du tager når du skal køb en server.

Den mest populære grund til at virtualisere er, at man kan spare penge, og det gælder for langt de fleste tilfælde - men der er undtagelser. Afhængig af antallet af servere du har, mængden af trafik du modtager, datalagring du har behov for og den kapital du er villig til at investere, kan dit valg variere.

En anden faktor er oppe tiden og genopretningstiden. Trods de bedste forholdsregler, kan der ske katastrofale server fejl på grund af elektriske problemer, hardwarefejl, brand mv I dedikerede servere. Et sådant tilfælde indebærer en langtrukken proces med etablering af nye servere, installation af operative systemer, oprette applikationer og gendannelse af data fra sikkerhedskopier.
I modsætning hertil giver virtualiserede systemer, en nemmere måde at lave en backup af hele server billedet. Såfremt genopretnings systemer er konfigureret korrekt, er det nemmere og hurtigere at genoprette en mislykket virtualiseret infrastruktur.

Ved køb af en server der er virtuel, er tilføjelse af en ny server eller øge RAM, CPU eller harddisk så let som at trykke på et par knapper. Den lette implementering nye servere kan mindske den tid, det tager at lancere nye produkter og tjenester. Når du skal tilføje en ny fysisk server til dit miljø, kræver det en vis mængde planlægning og ligeledes tid til. Du er nødt til at købe udstyr og derefter indlæse OS, sikkerhedsrettelser, og planlægge den fysiske forbindelse til serveren, så den kan blive koblet til dit netværk. Ved hjælp af virtualisering kan du normalt hente en anden server på få minutter ved hjælp af en kopi af en virtuel server. Hvis du er en virksomhed, som har behov for at tilføje 10 servere pr. måned så vil dette være det perfekte valg.

Mange af de virtualiserede produkter har avancerede styringsværktøjer, der hjælper dig med at overvåge og gennemgå oplysninger hurtigere på tværs af flere servere. Dette kan reducere den menneskelige ressource, der normalt skal til og mindske behovet for 3. parts software, som du nødt til at lære og derved vil der være færre fejl. Når du har flere elementer til at styre en arbejdsproces, vil risikoen for at lave fejl også øges.
 
Alle elsker en succesfuld IT løsning. Og når så mange virksomheder vælger virtualisering, er det naturligt at føle, at det er det rigtige valg. Men forskellige virksomheder har forskellige prioriteter, og en løsning, der fungerer godt for et selskab er ikke nødvendigvis den bedste for andre. Så før du investerer penge i virtualiseringsteknologi og køber en server, er det tilrådeligt at lave en analyse af dine forretningsmæssige mål og forretningsmæssige prioriteter.
I sidste ende, er et vellykket system det der gør det muligt at opfylde alle dine forretningsmæssige mål, er pålidelig og leverer en ensartet ydelse.

Så står du over for et køb af servere, så få råd og vejledning fra en fagperson, så du træffer det rigtige valg første gang og undgå dyre lærepenge og trælse mer omkostninger.