Vælg printer patroner efter dine udskriftstyper

Panikken begynder at lyse ud af øjnene for nu er julekortene skrevet og det eneste der mangler inden de kan pakkes er at de skal printes ud. Men når du trykker på knappen og sidder og venter opdager du at lige præcis nu, svigter dine printer patroner og er løbet fuldstændig tør. Og ja, de har da meldt nogle gange nu at det var ved at være tid til at udskifte dem, men der plejer da at være til mange udskrifter selvom den advarer. Men det er altid sådan, at når man har mindst brug for det så løber de tør. Det er samme scenarie der sker, når man sidder og skal udskrive den store opgave som skal afleveres næste dag. Så er der ikke mere toner i patronerne og panikken begynder så småt at brede sig.
Derfor kan det være en god ide, altid at have et ekstra sæt liggende i skuffen, så du aldrig står i den situation at de løber tør på det forkerte og mindst ventede tidspunkt.
Hvilke printer patroner skal man vælge – det afhænger meget af hvilken type udskrifter du oftest skal printe. Hvis det er mest billeder og større dokumentationsdokumenter der indeholder billede materiale, så kan det anbefales at have en almindelig blæk printer, da den udskriver de pæneste billeder kontra en laser printer. Hvis du derimod udskriver rigtig mange tekst dokumenter, så er det en laserprinter du skal bruge, for den printer væsentligt hurtigere end en blæk printer og så er tørre tiden samtidig også væsentligt hurtigere. Hvilket er en stor fordel når vi taler om dokumenter.
Når du printer billeder vil du opleve at de kan virke lidt våde når de kommer ud af printeren og det er fordi tørre tiden er længere på blæk udskrifter. Og så også fordi at et billede er et stort område med meget farve på hvor tekst er små områder med lidt farve. Der er også en forskel på hvordan farven tilføres udskriften, med en blæk patron bliver farven nærmest lagt på papiret, som hvis du maler og derfor også den længere tørretid. Med laser printer patroner bliver det bogstaveligt talt brændt fast på papiret og har derfor den korte tørre tid, ergo nærmest ingen, da udskriften er skarp og klar lige fra starten af.