En trampolin har mange sundhedsmæssige fordele for børn

Det er efterhånden sådan, at hvis du tager en tur rundt i hvilket som helst villakvarter, så vil du se børn der kortvarigt hænger flere meter oppe i luften inden de igen daler ned for igen at kigge op over de høje hække. Og det er fordi, at et hvert villa kvarter med respekt for sig selv efterhånden har, hvis ikke i hver have så i hver anden have en trampolin der lystigt bliver benyttet af gadens børn. Og det er langt hen ad vejen en rigtig positiv udvikling, da det kombinerer leg med motion. For når børnene leger og hopper rundt på den, så styrker de konditionen, evnen til indlæring, deres balance, deres koordinationsevne og lysten til at bevæge sig. Og i takt med at de bliver bedre til at hoppe og lave små tricks oplever børnene at de får succesoplevelser og derved en større selvfølelse og en bedre selvopfattelse.
Voksne har faktisk også glæde af at hoppe på trampolinen, de opnår en bedre kondition og så er det en mildere træningsform end for eksempel en løbetur, hvis du for eksempel døjer med led, knæ eller ryg problemer.
Når det så er sagt er der dog også lige nogle forholdsregler man er nødt til at have i mente, når man investerer i en trampolin til haven. For ifølge statens institut for folkesundhed, er antallet af trampolinulykker fordoblet siden 2004, her skal dog lige nævnes at nyanskaffelserne er steget i takt med dette, så man kan jo håbe at det betyder flere har valgt at forny den gamle, med en der er mere sikker at hoppe på.
Hvad er det der er så farligt ved en trampolin?
Den mest almindelige skade er en forstuvet eller brækket ankel, det skyldes i sin enkelthed at barnet falder forkert og dermed træder rundt på foden i landingen. Men en af de helt store syndere for skaderne er faktisk at der er to oppe og hoppe på samme tid og så øges risikoen for at man kommer til at skubbe den anden ud over kanten eller at man bliver udsat for uventede opspring og herved bliver skadet.
Så inden du investere i en trampolin, er det lige et par overvejelser der er værd at gøre sig. Køb en ordentlig kvalitet og få et højt net på, da det mindsker muligheden for at ryge ud over kanten, når der hoppes. Vil du have en på høje ben eller skal den graves ned, så den kommer til at være i samme højde som græsplænen. Mange vælger ikke at have net på, hvis den er i kordhøjde, men man kan stadig godt komme til skade ved et fald, selvom det er fra en lav højde.