En kælk kan have mange forskellige udseender kontra tidligere

Der går ikke lang tid for sommeren er ovre og efteråret kommer og når først vi er kommet så langt, går der ikke længe inden så er det også vinter. Og når vinteren kommer er der et ønske som alle børn og barnlige sjæle, gerne vil have opfyldt. Nemlig snevejr, så vi kan komme ud og kælke.

Men en kælk er ikke bare en slags, der findes flere forskellige modeller. Tidligere var det en hvor man sad lidt højt på et sæde, der gik hele vejen hen og oftest var den også lavet i træ. Det er den traditionelle model fra gamle dage.
Men i dag bruger vi ordet i flæng, hvad enten den er fremstillet i træ eller plast og hvordan udseendet er.

De mange forskellige modeller har alle samme formål, at kunne komme hurtigst ned af kælkebakken.
Der findes den helt almindelige slæde, som er fremstillet i plastik og den har et stort rum man sidder i. Den fås både i en udgave med og uden bremsehåndtag.
I plastik kan man også få en kælk, som ligner der oprindelige model i træ og som er god til de lidt større børn, da man skal kunne holde sig fast på den. Hvor den oprindelige sidder man mere nede i.
Den oprindelige model fås også i en baby udgave, hvor der er indsat et sæde med ryglæn, så de mindste også kan komme med ud på en kælke tur. De kan nok ikke køre selv, men man kan trække dem rundt i slæden.
I nyere tid er der også kommet en oppustelig kælk, som mest ligner en badering man bruger i svimming poolen, dog uden hul i midten og så med to håndtag monteret i siderne så man kan holde sig fast, når det går i fuld fart ned af bakken.

Den hurtigste model på kælkebakken er en Snowhoover kælk, dom er designet så den er aerodynamisk og let. Den har et sammenklappeligt håndtag, så den er nem at pakke ned og gemmes på loftet til næste vinter.

Står man og skal på vinterferie og skal have en kælk med, så er enten en tallerken slæde eller en sammenklappelig model to gåde bud.
Tallerken slæden er klart den der fylder mindst, da den er helt flad og ikke fylder meget mere end et stole sæde. Men vil man gerne have lidt mere plads, eventuelt plads til to børn eller så mor og far kan køre med, så er det den sammenklappelige man skal vælge. Den ligner den helt oprindelige kælk, vi kender fra gamle dage, blot med den lille ændring, at den kan klappes sammen.

Så overvej lige hvor og hvordan kælken skal bruges inden du køber. Du kan evt. Besøge Je-Bo legetøj og se deres store udvalg af forskellige modeller til gode priser.