Legeredskaber kan andet end kun at beskæftige barnet

Tænker du at når det igen bliver forår at så er det tid til at der skal, investeres i noget til haven som ungerne kan lege med. Et gyngestativ, rutsjebane, sandkasse eller noget helt andet. Det kan være svært at finde ud af hvad der lige er det rigtige og samtidig også finde det mærke der lever bedst op til de behov og krav Jeres familie stiller til Jeres legeredskaber.
Hvis du er i tvivl så begynd din søgen allerede nu, så du har god tid til at lave lidt research. Det er vigtigt at tænke kvalitet, sikkerhed, vedligehold og ikke mindst underholdningsværdi ind i dine overvejelser, for blot at nævne nogle af de mange faktorer der er, når der skal findes de helt rigtige redskaber til haven.
Det er vigtigt at du prioriterer en ordentlig kvalitet af flere årsager. Først fordi du skal kunne være tryg når ungerne er på legeredskaberne og ikke gå med en frygt for at de sidder fast, falder ned eller simpelthen at det braser sammen. Men også fordi jo bedre kvalitet jo større er sandsynligheden også for at det kan holde til flere børn. Det er også vigtigt at det er aldersvarende, hvis ikke det er det, så får barnet ikke det optimale ud af det. Og hvis barnet for eksempel er for gammel til, så vil der i nogle tilfælde være en urimelig belastning af redskabet og dermed forkorte levetiden.
Når man sidder og researcher skal man huske ikke kun at tænke med voksen øjne og hvad man tænker kunne være sjovt og praktisk for ens barn. Men samtidig tænke over hvilket barn man har, for det er meget forskelligt hvad børn synes er sjovt. Nogle kan lege i legehus hele dagen, men andre hellere vil klatre og rutsje. Og det ene er ikke mere rigtigt end det andet.
Så tag udgangspunkt i hvad barnet er glad for, besøg for eksempel flere offentlige legepladser og se hvad der trækker i dit barn. Og også se på er der nogle områder hvor barnet godt kunne trænge til at blive stimuleret, for der er mange legeredskaber hvor man samtidig med at man har det sjovt også kan træne/stimulere områder hvor man ikke r så stærk.
Det kunne for eksempel være at gynge, når man gynger stimulerer man den vestibulære sans, den der hjælper os så vi ikke bliver rundtosset, og dermed også forbedre vores balance. Eller for eksempel en trampolin først og fremmest giver det god motion, men når man hopper er det også med til at forbedre balancen, grov motorikke og hjælpe til at få en større kropsbevidsthed.
Så overvej nøje hvilke legeredskaber i anskaffer Jer og find nogle der kan hjælpe samtidig med at der leges.