Gode topmadrasser tager hensyn til både vægt og kropsbygning

Når det er tiden til at sengen skal skiftes eller blot madrassen, er der nogle faktorer du skal være opmærksom på inden du beslutter dig for hvilken du skal købe. Der er forskel på om du er høj eller lav og om du slank eller rund i det. Og mange begår den fejl, at når de vælger madras så køber de den sammen madras både til hende og ham og det er sjældent at vi er så ens at vi rent faktisk har brug for helt den samme madras. Men der findes mange gode topmadrasser hvad enten du er af den ene eller anden støbning, du skal blot kende de enkle tips til hvilken madras der passer til lige netop din kropsbygning.
Når du ligger i sengen er det vigtigt at når du ligger på siden så skal din rygrad ligger vandret og hverken bue op eller ned og det samme gælder egentlig når du ligger på ryggen. Du må ikke kunne få en hånd ind under lænden og samtidig skal numsen synke ned i madrassen, så lænden får den støtte der er nødvendig for at du kan slappe af, når du ligger i sengen. Du kan ikke slappe ordentligt af, hvis lænden hænger og svæver oppe i luften, for så skal du bruge kræfter på at holde den deroppe. Gode topmadrasser skal passe sig efter din krop så du får den bedste støtte og liggekomfort.
En anden ting man skal huske på er, at når sengen er købt er det ikke ensbetydende med at den aldrig skal skiftes igen. En seng siges at holde ca. ti år og så er det tid til at skifte den ud, så er madrasserne så slidte at de ikke længere yder den optimale støtte du har behov for når du skal sove ordenligt. Og topmadrassen skal skiftes allerede efter ca. 5 år, længere tid kan den ikke holde før end den er nedbrudt. Men en anden faktor er også, at efterhånden som man ældes ændres ens behov, vægt og kropsbygning også og derfor ændres det også hvilken type madras man skal have. Og der er mange gode topmadrasser på markedet, det er bare om at komme af sted og finde den der passer lige til ens behov.