Junior dyner bør købes når barnet er ca. 2 år gammel

Det er vigtigt at når man vælger dyne til sit barn, at man vælger den størrelse der passer til barnet, så den hverken er for kort eller for lang. En for kort dyne kan resulterer i at barnet ligger og fryser fordi tæerne stikker ud i fodenden hvor en for lang dyne næsten kan begrave barnet eller falder på gulvet da den er for tung og svær for barnet selv at styre om natten.
Når barnet er helt spæd starter man med en babydyne og derefter er det junior dyner der skal til for til slut at få en almindelig voksen dyne.
En baby dyne kan godt virke for stor til det lille barn, men det er fordi at mens barnet er helt lille er det vigtigt, at barnet kan blive pakket godt ned og få fornemmelsen af den tryghed den oplevede mens den lå i maven. Det er med til, at mange barn har nemmere ved at falde til ro og dermed også falde i søvn.
Når barnet bliver lidt ældre skifter man så over til junior dyner, den er noget større men ikke i samme størrelses forhold som babydynen i forhold til barnets størrelse. Men barnet har ikke længere brug for den samme form for tryghedsfølelse. Barnet oplever tryghed igennem flere indtryk nu, for eksempel ved at bruge sut, nogle børn har en nullle klud eller en favorit bamse, som udgør det for trygheds momentet.
Dog selvom mange får en større dyne inde i sengen, så vælger mange at beholde baby dynen for at bruge den i barnevognen, da en junior godt kan virke for stor hertil. Også efterhånden som barnet bliver større, er der også mindre plads at gøre med i barnevognen. Dog hvis barnet sover i en tvillingevogn i dagplejen, kan man med fordel bruge junior dyner her, for kassen her er større og kræver mere for at blive opvarmet end en almindelig størrelse barnevogn- Og især i vinter halvåret, vil du kunne opleve, at en babydyne ikke er nok til at holde barnet varmt under middagsluren.
Nå barnet når 4 til 5 år, så er det ved at være tid til at skifte dyne igen og denne gang er næste skridt en almindelig voksen dyne. Den virker i starten lidt stor, men barnet bliver hurtig glad for rigtig at kunne putte sig ind under dynen, for i denne alder sker der meget omkring barnet og mange børn nyder at kunne pakke sig helt ind i dynen og ligge og få en rolig stund her.
Og selvom barnet har fået en voksen dyne, betyder det jo ikke at barnet ikke kan få noget sjovt sengetøj – For det er ikke kun på junior dyner, du kan få sengetøj med børnemotiver.