Salgsmodning er vigtigt forud for et eventuelt salg af virksomheden

Står du over for et kommende salg af din virksomhed, er der flere ting du skal være opmærksom på og som har stor betydning for hvilket salg du ender op med at få. Uanset om du har en potentiel kunde til din virksomhed eller du skal ud og finde en på købermarkedet, så skal der stadigvæk gøres et stort forarbejde, hvis du gerne vil have mest muligt for sin virksomhed. Og processen om at tage den endelige beslutning om samtidig salgsmodne virksomheden, er ofte en længere proces end de fleste først antager.
Salgsmodning er for mange et ukendt begreb, de tænker ikke over at det er vigtigt at virksomheden er gjort klar til et salg. Så her er en skitse over hvad det vil sige at gøre en virksomhed til salg.
Når beslutningen er taget, skal man få foretaget en uvildig vurdering af virksomhedens værdi, for at for afklaret om virksomheden som den står her og nu, er salgsklar.
Herefter starter selve salgsmodning processen, for herved at opnå at virksomheden bliver så attraktiv for en kommende køber, som muligt. Og samtidig med at virksomheden bliver attraktiv, øges virksomhedens salgsværdi også. Og i værste fald, hvis ikke man har haft salg for øje løbende, kan en sådan proces godt tage op til flere år.
Når der er en købergruppe, skal der udarbejdes et slagsprospekt og det er vigtigt at dette prospekt er sø objektivt som muligt, så der både fokuseres på egenskaber, potentiale og risici ved et køb. I salgsprospektet er det også af stor vigtighed at der er nævnt en priside, så en eventuel køber har mulighed for at se om det stemmer overens med det beløb, som køber har tænkt sig at investere i handlen. En sidste ting er at det er vigtigt at begge parter har en uvildig rådgiver, til at hjælpe med at gennemse og eventuelt deltage ved forhandlingerne, så der bliver indgået den bedste aftaler for begge parter.
Så hvis du går med tanker om at sælge din virksomhed, så er det måske nu du skal tænke på slagsmodning, så din virksomhed er klar når du har truffet den endelige beslutning.